Meniu
Cos cumparaturi

Messer

 

Incepand cu anul 2022, Sarc Sudex Srl este distribuitor al gazelor tehnice produse de Messer, prin depozitul de pe Str. Fundatura Haramnului nr.1, din Brasov. De la metalurgie la procesarea alimentelor, de la microelectronică la medicină, de la chimie la protecția mediului înconjurător, competența Grupului Messer acoperă întreaga gamă de aplicații ale gazelor în industrie, tehnologie, cercetare și medicină.

Domeniul nostru de activitate cuprinde producerea și comercializarea gazelor industriale, medicinale și speciale, incluzând oxigenul, azotul, argonul, dioxidul de carbon, hidrogenul, acetilena, amestecurile de gaze și gazele speciale. Activitățile variază de la operarea fabricilor de separare a aerului, la stocarea și livrarea gazelor la clienți. Furnizarea gazelor la clienți poate fi asigurată prin rețele de conducte, cisterne auto, baterii, butelii sau sisteme on-site.

Grupul Messer a intrat pe piață la începutul anilor 1990, odată cu primele livrări de gaze la clienți, prin instalații de aprovizionare cu gaze industriale.

Creșterea rapidă a volumului de livrări a făcut necesară prezența locală, concretizată prin înființarea firmei Messer România Gaz S.R.L, în anul 1998, cu capital integral german. În perioada următoare, activitatea grupului s-a extins în domeniul producției de acetilenă la Messer Energo Gaz S.R.L., prin înființarea unor joint-ventures.

Printr-o creștere constantă și durabilă de-a lungul anilor, am realizat:

 • o fabrică de producere și îmbuteliere acetilenă în Mintia, Jud. Hunedoara.

 • o fabrică de separare a aerului (ASU) la Reșița.

 • o fabrică de îmbuteliere a gazelor industriale, medicinale și alimentare la Mintia.

Activitățile noastre se concentrează pe înțelegerea și îndeplinirea așteptărilor clienților noștri. Îmbunătățim continuu calitatea muncii, a produselor și a serviciilor noastre pentru a asigura succesul clienților într-un mod sustenabil.

Acesta este motivul pentru implementarea și menținerea cu succes a următoarelor standarde pentru:

 • calitate conform ISO 9001:2008;

 • mediu conform ISO 14001:2004;

 • sănătate și securitate ocupațională conform OHSAS 18001:2007;

 • siguranță alimentară conform ISO 22000:2005;

 • calitate în domeniul medical conform EN ISO 13485:2012;

 • energie conform ISO 50001:2011.

 

VIZIUNEA, MISIUNEA ȘI VALORILE MESSER

 

Orientare către client: ne concentrăm asupra cerințelor individuale ale clienților noștri și îi ajutăm să-și consolideze poziția și performanța competitivă.

Orientare către angajați: instruim, dezvoltăm și promovăm angajați motivați, eficienți și integri. ne așteptăm la inițiativă, lucru în echipă și responsabilitate.

Comportament responsabil: ne asumăm responsabilitățile noastre sociale față de angajați și societate.

 • Siguranță: suntem dedicați siguranței personalului nostru, a producției, manipulării și utilizării în siguranță a produselor noastre.

 • Sănătate: am stabilit standarde de lucru care să asigure o bună sănătate și confort pentru fiecare persoană.

 • Mediu: în calitate de membru al societății, acordăm atenție protecției mediului.

Responsabilitate corporativă: prin gestionarea responsabilă a resurselor noastre și prin valorificarea aptitudinilor personalului, creștem pe termen lung valoarea companiei noastre.

Excelență: competența profesională, inovația, deciziile rapide și flexibilitatea, determină acțiunile noastre.

Încredere și respect reciproc: colaborarea noastră se bazează pe încredere, sinceritate, transparență și comunicare deschisă. Respectăm și acordăm atenție obiceiurilor și diferențelor culturale și sociale din țările în care ne desfășurăm activitatea.