Dreptul la retur

1. Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta.

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.


2. Note pentru un retur corect

- Produsul returnat trebuie in ambalajul original, impreuna cu documentele ce il insotesc (factura, certificat de garantie, declaratie de conformitate, ghid de utilizare, etc.)

- Produsul impreuna cu ambalajul producatorului trebuie sa se prezinte in forma in care a fost primit. De aceea va recomandam ca in momentul predarii catre firma de transport, produsul impreuna cu ambalajul producatorului trebuie impachetate corespunzator, cel putin intr-o alta cutie sau punga pentru a nu se deteriora in timpul transportului;

- Costul transportului de retur la SARC Sudex este suportat exclusiv de client. In cazul in care returul este trimis cu plata ramburs, SARC Sudex isi rezerva dreptul de a scade costul aferent returului din suma ce urmeaza sa o restituie clientului.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3


3. Exercitarea dreptului de retur

- Consumatorul informeaza SARC Sudex cu privire la decizia de retur prin completarea unui formular isponibil pe site, respectiv " Formular drept retur" .

- In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata


4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

- Costuri suportate de catre cumparator:

       - Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

       - Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );


- Costuri suportate de catre vanzator:

       - Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

       - Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

       - Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

NOTA: Doar daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie.


Adresa de returnare:
S.C. SARC SUDEX S.R.L
Str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 38
Loc. Brasov, Jud. Brasov
Departament: Drept de retur / tel: 0724 281133


5. Rambursarea sumelor

- Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

- Rambursarea se poate face prin :
       1. Virament bancar incontul indicat de cumparator;
       2. Rambursare inapoi pe cardul bancar cu care s-a facut plata.


6. Serviciul suplimentar de retur produse

- Suntem alaturi de clientii nostri si punem la dispozitie acestora in plus serviciul “Retur in 30 zile”, chiar si pentru comenzile plasate online.
- Politica de retur extinsa a SACR Sudex nu afecteaza in nici un fel prevederile OUG nr. 34/2014, ce iti ofera posibilitatea returului in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului si este practic o extensie a acesteia.


Formular retur

* Nume:


* Prenume:


* E-Mail:


* Telefon:


* ID Comanda:


Data Comanda:

Informatii Produs & Motivul Returnari

* Nume Produs:

* Numar factura:

Cantitate:
* Motivul Returnari:
Produsul este Deschis:


Defecte sau alte Detalii:
Introdu codul in casuta urmatoare:

Am citit si acceptat Termenii & Conditii